Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconbe tekert sajtos csirkemell gombamártással recept

Baconbe tekert sajtos csirkemell gombamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 12 szelet bacon
    • 1 gombakonzerv
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek ajvár
    • bors
    • kakukkfű
    • 2 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral.

    A fokhagymát kis szeletekre vágjuk, és a töltelékhez adjuk. Kevergetve jól átpirítjuk.

    Amíg pirul a gombás töltelék, a csirkemellfilét felszeleteljük, és óvatosan kiklopfoljuk. A mellek egyik felére halmozunk a gombás töltelékből, összecsavarjuk, és minden csirkemellre 2 szelet bacont tekerünk. Fogpiszlákóval megtűzzük, hogy a töltelék ne csússzon ki (lehet hústűt vagy bambuszpálcát is használni).

    Tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és alufóliával lefedve, 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

    Levesszük róla a fóliát, és még kb. 10 percig pirítjuk, amíg a bacon szép pirosra sül a tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá