Baconbe tekert sajtos csirkemell gombamártással recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 12 szelet bacon
- 1 gombakonzerv
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek ajvár
- só
- bors
- kakukkfű
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral.
A fokhagymát kis szeletekre vágjuk, és a töltelékhez adjuk. Kevergetve jól átpirítjuk.
Amíg pirul a gombás töltelék, a csirkemellfilét felszeleteljük, és óvatosan kiklopfoljuk. A mellek egyik felére halmozunk a gombás töltelékből, összecsavarjuk, és minden csirkemellre 2 szelet bacont tekerünk. Fogpiszlákóval megtűzzük, hogy a töltelék ne csússzon ki (lehet hústűt vagy bambuszpálcát is használni).
Tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és alufóliával lefedve, 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Levesszük róla a fóliát, és még kb. 10 percig pirítjuk, amíg a bacon szép pirosra sül a tetején.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.