Baconbe tekert sajtos csirkemell gombamártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 12 szelet bacon
  • 1 gombakonzerv
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek ajvár
  • bors
  • kakukkfű
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral.

A fokhagymát kis szeletekre vágjuk, és a töltelékhez adjuk. Kevergetve jól átpirítjuk.

Amíg pirul a gombás töltelék, a csirkemellfilét felszeleteljük, és óvatosan kiklopfoljuk. A mellek egyik felére halmozunk a gombás töltelékből, összecsavarjuk, és minden csirkemellre 2 szelet bacont tekerünk. Fogpiszlákóval megtűzzük, hogy a töltelék ne csússzon ki (lehet hústűt vagy bambuszpálcát is használni).

Tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és alufóliával lefedve, 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Levesszük róla a fóliát, és még kb. 10 percig pirítjuk, amíg a bacon szép pirosra sül a tetején.