Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconba göngyölt fetás csirkemell recept

Baconba göngyölt fetás csirkemell
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • egy egész csirkemell filé
    • 10 dkg fetasajt
    • egy lila hagyma
    • 1 db szárított paradicsom
    • 4 szál medvehagyma
    • 3 szelet bacon
    • zöldfűszeres-paprikás grill fűszersó
    • só, bors ízlés szerint
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 dl húsleves

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a filét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)

    A mell filét bekenjük a grill fűszersóval, frissen őrölt borssal, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval ( vigyázva,mert a feta sós), rálocsoljuk az egyik evőkanál olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba.
    10-15 percig pihentetjük.

    Minden mélyedésbe teszünk egy szelet feta sajtot, lila hagyma karikát. Két szál medvehagymát hosszában ráfektetünk,majd a baconnel körbe tekerjük a húst. A közepébe teszünk egy szárított paradicsomot.

    Rálocsoljunk egy evőkanál olívaolajat, ráöntjük a húslevest.A hús mellé rakjuk a felkarikázott lila hagymát, illetve két szál medvehagymát is belerakunk.

    180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.

    Levesszük a fóliát és addig pirítjuk ameddig szép színt kap, kb 15 perc.

    Tipp:

    Így is töltheted a csirkemellet, előnye gyorsan elkészíthető. A sajt ízlés szerint variálható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá