Baconba göngyölt fetás csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • egy egész csirkemell filé
  • 10 dkg fetasajt
  • egy lila hagyma
  • 1 db szárított paradicsom
  • 4 szál medvehagyma
  • 3 szelet bacon
  • zöldfűszeres-paprikás grill fűszersó
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl húsleves

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a filét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)

A mell filét bekenjük a grill fűszersóval, frissen őrölt borssal, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval ( vigyázva,mert a feta sós), rálocsoljuk az egyik evőkanál olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba.
10-15 percig pihentetjük.

Minden mélyedésbe teszünk egy szelet feta sajtot, lila hagyma karikát. Két szál medvehagymát hosszában ráfektetünk,majd a baconnel körbe tekerjük a húst. A közepébe teszünk egy szárított paradicsomot.

Rálocsoljunk egy evőkanál olívaolajat, ráöntjük a húslevest.A hús mellé rakjuk a felkarikázott lila hagymát, illetve két szál medvehagymát is belerakunk.

180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.

Levesszük a fóliát és addig pirítjuk ameddig szép színt kap, kb 15 perc.

Tipp:

Így is töltheted a csirkemellet, előnye gyorsan elkészíthető. A sajt ízlés szerint variálható.