Baconbe göngyölt csirkemell vagdalt recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 tk édesnemes paprika
- 2 ek zsemlemorzsa
- 20 dkg bacon
- 4 szál rozmaring
- 4 ek olívaolaj
- 2 dl fehérbor
- 1 ek sült kápia paprikakrém
Elkészítése:
A csirkemellfilét egy aprítóban összeaprítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és pirospaprikával.
Hozzáadjuk az aprított metélőhagymát, a tojást és a zsemlemorzsát.
A bacont kétfelé osztjuk, majd a szeleteket egymás mellé sorakoztatjuk és ráhelyezzük a húsmassza felét. A másik felével ugyanígy járunk majd el.
Feltekerjük, úgy hogy a hajtás alul legyen, majd egy tepsibe helyezzük és meglocsoljuk borral.
Megkenjük a paprikakrémmel, megtűzdeljük rozmaring ággal és 160 fokos sütőben készre sütjük.
Félidőben átfordítjuk a másik oldalára, hogy megpiruljon mindkét fele.
Néha meglocsolhatjuk a szaftjával is.
Amikor kihűlt felszeleteljük és vajas törtburgonyával, valamit salátával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










