Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconbe göngyölt csirkemell vagdalt recept

Baconbe göngyölt csirkemell vagdalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemellfilé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor metélőhagyma
    • 1 tk édesnemes paprika
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 20 dkg bacon
    • 4 szál rozmaring
    • 4 ek olívaolaj
    • 2 dl fehérbor
    • 1 ek sült kápia paprikakrém

    Elkészítése:

    A csirkemellfilét egy aprítóban összeaprítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és pirospaprikával.

    Hozzáadjuk az aprított metélőhagymát, a tojást és a zsemlemorzsát.

    A bacont kétfelé osztjuk, majd a szeleteket egymás mellé sorakoztatjuk és ráhelyezzük a húsmassza felét. A másik felével ugyanígy járunk majd el.

    Feltekerjük, úgy hogy a hajtás alul legyen, majd egy tepsibe helyezzük és meglocsoljuk borral.

    Megkenjük a paprikakrémmel, megtűzdeljük rozmaring ággal és 160 fokos sütőben készre sütjük.

    Félidőben átfordítjuk a másik oldalára, hogy megpiruljon mindkét fele.

    Néha meglocsolhatjuk a szaftjával is.

    Amikor kihűlt felszeleteljük és vajas törtburgonyával, valamit salátával kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá