Baconbe göngyölt csirkemell vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 tk édesnemes paprika
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 20 dkg bacon
  • 4 szál rozmaring
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ek sült kápia paprikakrém

Elkészítése:

A csirkemellfilét egy aprítóban összeaprítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és pirospaprikával.

Hozzáadjuk az aprított metélőhagymát, a tojást és a zsemlemorzsát.

A bacont kétfelé osztjuk, majd a szeleteket egymás mellé sorakoztatjuk és ráhelyezzük a húsmassza felét. A másik felével ugyanígy járunk majd el.

Feltekerjük, úgy hogy a hajtás alul legyen, majd egy tepsibe helyezzük és meglocsoljuk borral.

Megkenjük a paprikakrémmel, megtűzdeljük rozmaring ággal és 160 fokos sütőben készre sütjük.

Félidőben átfordítjuk a másik oldalára, hogy megpiruljon mindkét fele.

Néha meglocsolhatjuk a szaftjával is.

Amikor kihűlt felszeleteljük és vajas törtburgonyával, valamit salátával kínáljuk.