Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baboscsirke recept

Baboscsirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 egész csirkemellfilé (60 dkg)
    • 15 dkg füstölt csülök
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg vaj
    • bors
    • 1 szelet kenyér (tejben áztatva)
    • 15-20 dkg vajbab (nagy maréknyi)
    • 3 db paradicsom
    • 4 db kisebb sonka hagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A füstölt húst és a csirkemellet nagyobb kockákra vágom. A korábban tejbe áztatott kenyeret kinyomkodom és a húsokhoz adom. Ehhez jön a vaj is, amit hidegen kisebb darabokban adok hozzá. Fűszerezem.

    A tejfölt a tojásokat és a sajt felét összekeverem. Egy jénai tálat kivajazok majd beleöntöm a húsokat, hozzáadom a tetszés szerint felaprított vajbabot is, majd jól átkeverem, hogy mindenhová egyenletesen jusson. Tetejére teszek karikázott paradicsomot és hagymát is, a préselt fokhagymát se felejtsük, ezt lefedem a tejfölös keverékkel, tetejét pedig megszórom még sajttal. Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon nagyjából 35-40 percig.

    A csirke hamar átsül, de hogy a sajt ne égjen meg előtte érdemes fóliával lefedni, és csak a végén megpirítani a tetejét. A hús fog némi levet is engedni, de nem baj, ne öntsük le róla, sülés közben nagy része elpárolog a többi pedig még porhanyósabbá teszi a husit. Köret igazán nem is kell mellé. Viszont készíthetjük más zöldségekkel párosítva is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá