Hozzávalók:
Elkészítése:
A füstölt húst és a csirkemellet nagyobb kockákra vágom. A korábban tejbe áztatott kenyeret kinyomkodom és a húsokhoz adom. Ehhez jön a vaj is, amit hidegen kisebb darabokban adok hozzá. Fűszerezem.
A tejfölt a tojásokat és a sajt felét összekeverem. Egy jénai tálat kivajazok majd beleöntöm a húsokat, hozzáadom a tetszés szerint felaprított vajbabot is, majd jól átkeverem, hogy mindenhová egyenletesen jusson. Tetejére teszek karikázott paradicsomot és hagymát is, a préselt fokhagymát se felejtsük, ezt lefedem a tejfölös keverékkel, tetejét pedig megszórom még sajttal. Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon nagyjából 35-40 percig.
A csirke hamar átsül, de hogy a sajt ne égjen meg előtte érdemes fóliával lefedni, és csak a végén megpirítani a tetejét. A hús fog némi levet is engedni, de nem baj, ne öntsük le róla, sülés közben nagy része elpárolog a többi pedig még porhanyósabbá teszi a husit. Köret igazán nem is kell mellé. Viszont készíthetjük más zöldségekkel párosítva is.