Aszalt szilvával sajttal sonkával töltött pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg magozott aszalt szilva
- 0.5 dl szilvapálinka
- 4 szelet pulykamell
- só-, bors ízlés szerint
- 4 szelet pulykasonka
- 4 szelet trappista sajt
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2-3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az aszalt szilvát egy kevés vízben néhány perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és a pálinkával megöntözzük.
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk és a szeleteket egyenként besózva, borsozva megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd az alaposan lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakjuk, majd szorosan feltekerjük. (Ha szükséges, hústűvel rögzítjük.)
A fóliába jól belecsomagoljuk őket. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni.
A húst a fóliából kibontjuk, majd panírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezután bő olajban készre sütjük. Ferdén félbevágva sült burgonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »