Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvával, dióval töltött csirke recept

Aszalt szilvával, dióval töltött csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csirkemell (60 dkg)

    Töltelékhez:

    • 20 dkg aszalt szilva
    • 15 dkg darált dió
    • 1 zsemle
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Továbbá:

    • 1 ek étolaj
    • 1 ek méz

    Elkészítése:

    A zsemlét vízbe beáztatjuk, hagyjuk, hogy megszívja magát, majd alaposan kicsavarjuk.

    A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd besózzuk.

    Az aszalt szilvát, a diót, a zsemlét és a tojást ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal alaposan összegyúrjuk – ez lesz a töltelék.

    A kész tölteléket 4 egyenlő részre osztjuk, és a hússzeleteken egyenletesen elkenjük. A szeleteket feltekerjük, hústűvel rögzítjük.

    Olajjal kikent hőálló tálba tesszük, majd a meglangyosított méz és étolaj keverékével megkenjük őket.

    180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá