Aszalt szilvával, dióval töltött csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aszalt szilvával, dióval töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell (60 dkg)

Töltelékhez:

  • 20 dkg aszalt szilva
  • 15 dkg darált dió
  • 1 zsemle
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 tojás

Továbbá:

  • 1 ek étolaj
  • 1 ek méz

Elkészítése:

A zsemlét vízbe beáztatjuk, hagyjuk, hogy megszívja magát, majd alaposan kicsavarjuk.

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd besózzuk.

Az aszalt szilvát, a diót, a zsemlét és a tojást ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal alaposan összegyúrjuk – ez lesz a töltelék.

A kész tölteléket 4 egyenlő részre osztjuk, és a hússzeleteken egyenletesen elkenjük. A szeleteket feltekerjük, hústűvel rögzítjük.

Olajjal kikent hőálló tálba tesszük, majd a meglangyosított méz és étolaj keverékével megkenjük őket.

180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.