Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos csirkemell recept

Ananászos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemell
    • 1 doboz ananászkonzerv
    • 200 ml tejföl
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 200 g reszelt sajt
    • liszt
    • őrölt bors
    • olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával dörzsölünk be minden szeletet. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A csirkemelleket lisztbe forgatjuk (nem kell nagyon, elég csak éppen, hogy bevonja) és picit mindkét oldalát fehéredésig sütjük (nem kell átsütni, csak kérget kapjon).

    A csirkét tálba rendezzük, tejföllel megkenjük, erre is mehet még ízlés szerint kis só és bors. Az ananász darabokat egymás mellé rendezzük a húsra. Jó bőven megszórjuk reszelt sajttal és sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt szép pirosra nem sül.

    Tipp:

    Az ananász és a hús összhangban van egymással, egyszerű és nagyszerű.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá