Ananászos csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 1 doboz ananászkonzerv
- 200 ml tejföl
- 6 gerezd fokhagyma
- 200 g reszelt sajt
- liszt
- só
- őrölt bors
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával dörzsölünk be minden szeletet. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A csirkemelleket lisztbe forgatjuk (nem kell nagyon, elég csak éppen, hogy bevonja) és picit mindkét oldalát fehéredésig sütjük (nem kell átsütni, csak kérget kapjon).
A csirkét tálba rendezzük, tejföllel megkenjük, erre is mehet még ízlés szerint kis só és bors. Az ananász darabokat egymás mellé rendezzük a húsra. Jó bőven megszórjuk reszelt sajttal és sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt szép pirosra nem sül.
Tipp:
Az ananász és a hús összhangban van egymással, egyszerű és nagyszerű.
Forrás: https://receptekaz.com/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.