Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almaszósz sült csirkecombbal recept

Almaszósz sült csirkecombbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 csirke felsőcomb
    • őrölt bors
    • mustár
    • kevés olaj

    A szószhoz:

    • 1 kg alma
    • 200 g főzőtejszín
    • 2 ek liszt
    • 1 mk őrölt fahéj
    • kevés citromlé
    • 1 ek cukor
    • zöldség-, vagy hús alaplé

    Elkészítése:

    A csirkecombokat bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, kevés mustárral elkevert étolajjal, és 180-200 fokon tepsiben először fólia alatt, később a fóliát levéve megsütjük.

    Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy nagyon apró kockákra vágjuk. Kevés citromlevet csorgatunk rá, megcukrozzuk, és a fahéjat is hozzáadjuk. Zöldség, vagy hús alaplében megfőzzük az almás keveréket. A tejszínt és 2 kanálnyi lisztet kevés alaplével csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk az almához. Összefőzzük, hogy besűrűsödjön.

    A húst az almaszósszal tálaljuk. A sós csirkecomb, és az édes almaszósz kitűnő kontrasztot képez az étkezésben, ezzel különleges ízélményt nyújtva nekünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá