Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás csirkemell sajtos rizsgombóccal recept

Almás csirkemell sajtos rizsgombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell szeletelve
    • 3 alma lereszelve
    • 15 dkg sajt
    • 10 dkg liszt
    • só ízlés szerint

    Rizsgolyó:

    • 20 dkg főtt rizs
    • 1 tubus krémsajt
    • bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A csirkemellet sózzuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajon elősütjük. Tepsibe rakjuk a szeleteket, reszelt almával ízlésünknek megfelelően megpakoljuk a tetejét és sajtot reszelünk rá. Sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

    A rizsgolyóhoz a hozzávalókat összekeverjük, gombócokat formázunk belőle és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.

    Tipp:

    Ha készítünk rizsköretet és nem fogyott el, felhasználhatjuk a gombóchoz. Bármivel ízesíthetjük. Rakhatunk bele akár szeletelt sonkát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá