Almás csirkemell sajtos rizsgombóccal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 csirkemell szeletelve
- 3 alma lereszelve
- 15 dkg sajt
- 10 dkg liszt
- só ízlés szerint
Rizsgolyó:
- 20 dkg főtt rizs
- 1 tubus krémsajt
- só
- bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
Elkészítése:
A csirkemellet sózzuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajon elősütjük. Tepsibe rakjuk a szeleteket, reszelt almával ízlésünknek megfelelően megpakoljuk a tetejét és sajtot reszelünk rá. Sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
A rizsgolyóhoz a hozzávalókat összekeverjük, gombócokat formázunk belőle és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Tipp:
Ha készítünk rizsköretet és nem fogyott el, felhasználhatjuk a gombóchoz. Bármivel ízesíthetjük. Rakhatunk bele akár szeletelt sonkát is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.