Almás csirkemell sajtos rizsgombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Almás csirkemell sajtos rizsgombóccal

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell szeletelve
  • 3 alma lereszelve
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg liszt
  • só ízlés szerint

Rizsgolyó:

  • 20 dkg főtt rizs
  • 1 tubus krémsajt
  • bors
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa a forgatáshoz

Elkészítése:

A csirkemellet sózzuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajon elősütjük. Tepsibe rakjuk a szeleteket, reszelt almával ízlésünknek megfelelően megpakoljuk a tetejét és sajtot reszelünk rá. Sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

A rizsgolyóhoz a hozzávalókat összekeverjük, gombócokat formázunk belőle és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.

Tipp:

Ha készítünk rizsköretet és nem fogyott el, felhasználhatjuk a gombóchoz. Bármivel ízesíthetjük. Rakhatunk bele akár szeletelt sonkát is.