Alföldi csípőstekercs recept

Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé (8 szelet kb 80 dkg)
- só
A töltelékhez:
- 25 dkg csípős kolbász
- 1 db hegyes erőspaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstőlt szalonna
- 1 ek rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt
A panírozáshoz:
- rizsliszt
- tojás
- GM zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj vagy kókuszzsír
Elkészítése:
A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk és kiszedjük zsírból.
A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát és az apróra vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.
Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk, pár percig pirítjuk, ha szükséges fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban rendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztbe, felvert, sóval ízesített tojásba, GM zsemlemorzsába panírozzuk.
Bő, forró zsíradékban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »