Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi csípőstekercs recept

Alföldi csípőstekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkemellfilé (8 szelet kb 80 dkg)

    A töltelékhez:

    • 25 dkg csípős kolbász
    • 1 db hegyes erőspaprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstőlt szalonna
    • 1 ek rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt

    A panírozáshoz:

    • rizsliszt
    • tojás
    • GM zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj vagy kókuszzsír

    Elkészítése:

    A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk és kiszedjük zsírból.

    A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát és az apróra vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.

    Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk, pár percig pirítjuk, ha szükséges fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban rendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztbe, felvert, sóval ízesített tojásba, GM zsemlemorzsába panírozzuk.

    Bő, forró zsíradékban kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá