Alföldi csípőstekercs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé (8 szelet kb 80 dkg)
- só
A töltelékhez:
- 25 dkg csípős kolbász
- 1 db hegyes erőspaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstőlt szalonna
- 1 ek rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt
A panírozáshoz:
- rizsliszt
- tojás
- GM zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj vagy kókuszzsír
Elkészítése:
A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk és kiszedjük zsírból.
A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát és az apróra vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.
Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk, pár percig pirítjuk, ha szükséges fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban rendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztbe, felvert, sóval ízesített tojásba, GM zsemlemorzsába panírozzuk.
Bő, forró zsíradékban kisütjük.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/462
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.