Abbahagyhatatlan csirke recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 4 ek finomliszt
- 1 tk piros paprika
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
A tetejére:
- 330 gramm tejföl
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
A tepsi aljába:
- 3 ek étolaj
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombokat félbevágjuk, mindkét oldalát besózzuk. A fűszereket a liszttel összekeverjük, és a csirkecombokat beleforgatjuk.
Olajjal kikent tepsibe tesszük. A maradék fűszeres lisztet rászórjuk, a vizet aláöntjük.
Alufóliával befedjük, és 210 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük.
Közben meglocsoljuk a tepsi alján lévő fűszeres olajjal.
Ezután a tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és a combokra kenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. Most már alufólia nélkül sütjük addig, míg szép piros lesz a teteje.
Rizzsel, tejfölös uborkával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
A abbahagyhatatlan csirke kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »