Abbahagyhatatlan csirke recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 4 ek finomliszt
- 1 tk piros paprika
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
A tetejére:
- 330 gramm tejföl
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
A tepsi aljába:
- 3 ek étolaj
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombokat félbevágjuk, mindkét oldalát besózzuk. A fűszereket a liszttel összekeverjük, és a csirkecombokat beleforgatjuk.
Olajjal kikent tepsibe tesszük. A maradék fűszeres lisztet rászórjuk, a vizet aláöntjük.
Alufóliával befedjük, és 210 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük.
Közben meglocsoljuk a tepsi alján lévő fűszeres olajjal.
Ezután a tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és a combokra kenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. Most már alufólia nélkül sütjük addig, míg szép piros lesz a teteje.
Rizzsel, tejfölös uborkával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
A abbahagyhatatlan csirke kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »