Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zebratorta recept

Zebratorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 5 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál baracklekvár
    • 1 evőkanál rum
    • 5 dkg vaj
    • 5 evőkanál porcukor
    • kb 3 dl tej

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 5 evőkanál porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg kókuszreszelék

    A tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 kávéskanál olaj

    Elkészítése:

    Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell.

    A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm.

    Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.

    A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán köröket nyújtok (3 db-ot)

    Az első lapot a tortaformába( 24cm)helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.

    Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd szeletelem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá