Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes, mogyoróvajas tallér recept

Zabpelyhes, mogyoróvajas tallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 12 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1,2 dl tej
    • 20 dkg mogyoróvaj
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 30 dkg zabpehely
    • 25 dkg csoki

    Elkészítése:

    Egy edényben olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a tejet. Forraljuk fel, majd 1,5 percig főzzük.

    Vegyük le a tűzről és keverjük bele a mogyoróvajat, zabpelyhet és az apró darabokra vágott csokit. Egy tálcára terítsünk sütőpapírt és egy kanál segítségével kis halmokat rakunk a masszából, majd egy kicsit ellapítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

    A zabpelyhes, mogyoróvajas tallér kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 443 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 42 g
    Zsír: 25 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá