Zabpelyhes, mogyoróvajas tallér recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1,2 dl tej
- 20 dkg mogyoróvaj
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 30 dkg zabpehely
- 25 dkg csoki
Elkészítése:
Egy edényben olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a tejet. Forraljuk fel, majd 1,5 percig főzzük.
Vegyük le a tűzről és keverjük bele a mogyoróvajat, zabpelyhet és az apró darabokra vágott csokit. Egy tálcára terítsünk sütőpapírt és egy kanál segítségével kis halmokat rakunk a masszából, majd egy kicsit ellapítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
A zabpelyhes, mogyoróvajas tallér kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 443 kcal
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 25 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 25 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.