Zabpelyhes, mogyoróvajas tallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1,2 dl tej
  • 20 dkg mogyoróvaj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 30 dkg zabpehely
  • 25 dkg csoki

Elkészítése:

Egy edényben olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a tejet. Forraljuk fel, majd 1,5 percig főzzük.

Vegyük le a tűzről és keverjük bele a mogyoróvajat, zabpelyhet és az apró darabokra vágott csokit. Egy tálcára terítsünk sütőpapírt és egy kanál segítségével kis halmokat rakunk a masszából, majd egy kicsit ellapítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.