Vaníliás panna cotta gránátalmával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Vaníliás részhez:
- 4 dl habtejszín
- 2,5 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 20 g porzselatin
Gránátalmás részhez:
- 1 gránátalma
- 2 dl víz
- 20 g porzselatin
- pár csepp piros ételfesték
Elkészítése:
A habtejszínt a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vanília aromával keverjük össze, majd kevergetve forraljuk fel. Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, keverjük hozzá a porzselatint (én kézi habverővel addig kevertem, még a zselatin teljesen feloldódott).
Ezután szűrjük át egy szűrőn, hogy teljesen sima állagú legyen, majd töltsük a formákat 3/4-ig. Hagyjuk hűlni, majd helyezzük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér hártyás része ne kerüljön a magok közé.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett keverjük hozzá a porzselatint. Addig keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, majd szűrjük át egy szűrőn, hogy teljesen sima állagú legyen.
Ezután keverjük hozzá a pár csepp piros ételfestéket, és a gránátalma magokat, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.
A hűtőből vegyük ki a formákat, majd a vaníliás rétegre kanalazzuk rá a gránátalmás keveréket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a hűtőből kivett panna cottával megtöltött formákat mártsuk bele pár pillanatra forró vízbe, majd egy hirtelen mozdulattal fordítsuk rá a tányérra, és rögtön kínáljuk.