Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás panna cotta gránátalmával recept

Vaníliás panna cotta gránátalmával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Vaníliás részhez:

    • 4 dl habtejszín
    • 2,5 dl tej
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 20 g porzselatin

    Gránátalmás részhez:

    • 1 gránátalma
    • 2 dl víz
    • 20 g porzselatin
    • pár csepp piros ételfesték

    Elkészítése:

    A habtejszínt a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vanília aromával keverjük össze, majd kevergetve forraljuk fel. Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, keverjük hozzá a porzselatint (én kézi habverővel addig kevertem, még a zselatin teljesen feloldódott).

    Ezután szűrjük át egy szűrőn, hogy teljesen sima állagú legyen, majd töltsük a formákat 3/4-ig. Hagyjuk hűlni, majd helyezzük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

    A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér hártyás része ne kerüljön a magok közé.

    A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett keverjük hozzá a porzselatint. Addig keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, majd szűrjük át egy szűrőn, hogy teljesen sima állagú legyen.

    Ezután keverjük hozzá a pár csepp piros ételfestéket, és a gránátalma magokat, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

    A hűtőből vegyük ki a formákat, majd a vaníliás rétegre kanalazzuk rá a gránátalmás keveréket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

    Tálalás előtt a hűtőből kivett panna cottával megtöltött formákat mártsuk bele pár pillanatra forró vízbe, majd egy hirtelen mozdulattal fordítsuk rá a tányérra, és rögtön kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá