Vaníliás panna cotta gránátalmával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vaníliás panna cotta gránátalmával

Hozzávalók:
Vaníliás részhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 2,5 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 20 g porzselatin

Gránátalmás részhez:

  • 1 gránátalma
  • 2 dl víz
  • 20 g porzselatin
  • pár csepp piros ételfesték

Elkészítése:

A habtejszínt a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vanília aromával keverjük össze, majd kevergetve forraljuk fel. Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, keverjük hozzá a porzselatint (én kézi habverővel addig kevertem, még a zselatin teljesen feloldódott).

Ezután szűrjük át egy szűrőn, hogy teljesen sima állagú legyen, majd töltsük a formákat 3/4-ig. Hagyjuk hűlni, majd helyezzük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér hártyás része ne kerüljön a magok közé.

A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett keverjük hozzá a porzselatint. Addig keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, majd szűrjük át egy szűrőn, hogy teljesen sima állagú legyen.

Ezután keverjük hozzá a pár csepp piros ételfestéket, és a gránátalma magokat, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

A hűtőből vegyük ki a formákat, majd a vaníliás rétegre kanalazzuk rá a gránátalmás keveréket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a hűtőből kivett panna cottával megtöltött formákat mártsuk bele pár pillanatra forró vízbe, majd egy hirtelen mozdulattal fordítsuk rá a tányérra, és rögtön kínáljuk.