Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás Nanaimo recept

Vaníliás Nanaimo
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alsó réteg:

    • 12 dkg margarin
    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg kakaó
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szerintem ez el is maradhat)
    • 16 dkg keksz morzsa
    • 6 dkg kókuszreszelék
    • 6 dkg apróra vágott dió vagy mogyoró (ez utóbbi kicsit keményebb lesz)

    Krém:

    • 10 dkg margarin
    • 3 dl tej
    • 1 vaníliás puding
    • 15 dkg cukor

    Máz:

    • 1 tábla étcsokoládés torta bevonó
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Alsó réteg:
    Vízgőz felett olvasszuk össze a margarint a cukorral és a kakaóval. Keverjük hozzá az előzőleg felvert tojást és kissé főzzük össze. Adjuk hozzá a keksz morzsát, a kókuszreszeléket és a diót vagy mogyorót.

    Keverjük el, majd tegyük illetve, nyomkodjuk bele egy sütőpapírral vagy alufóliával bélelt kis méretű tepsibe, vagy ahogy Én tettem, egy 24 cm-es tortaformába.

    Krém:
    A pudingot a cukorral és kevés tejjel összekeverjük, majd a többi tejhez öntve, folyamatos kevergetés mellett, csomómentesre főzzük, majd kihűtjük.

    A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és összedolgozzuk robotgéppel. Egyenletesen vigyük fel a kekszes rétegre és hűtsük le.

    Csokimáz:
    1 tábla étcsokoládés torta bevonót, olvasszunk fel vízgőz felett, majd tegyünk bele 2 ek olajat és keverjük össze.
    Vonjuk be a sütinket, majd hűtőben dermesszük meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá