Vaníliás Nanaimo

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alsó réteg:

  • 12 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1 tojás (szerintem ez el is maradhat)
  • 16 dkg keksz morzsa
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg apróra vágott dió vagy mogyoró (ez utóbbi kicsit keményebb lesz)

Krém:

  • 10 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 1 vaníliás puding
  • 15 dkg cukor

Máz:

  • 1 tábla étcsokoládés torta bevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

Alsó réteg:
Vízgőz felett olvasszuk össze a margarint a cukorral és a kakaóval. Keverjük hozzá az előzőleg felvert tojást és kissé főzzük össze. Adjuk hozzá a keksz morzsát, a kókuszreszeléket és a diót vagy mogyorót.

Keverjük el, majd tegyük illetve, nyomkodjuk bele egy sütőpapírral vagy alufóliával bélelt kis méretű tepsibe, vagy ahogy Én tettem, egy 24 cm-es tortaformába.

Krém:
A pudingot a cukorral és kevés tejjel összekeverjük, majd a többi tejhez öntve, folyamatos kevergetés mellett, csomómentesre főzzük, majd kihűtjük.

A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és összedolgozzuk robotgéppel. Egyenletesen vigyük fel a kekszes rétegre és hűtsük le.

Csokimáz:
1 tábla étcsokoládés torta bevonót, olvasszunk fel vízgőz felett, majd tegyünk bele 2 ek olajat és keverjük össze.
Vonjuk be a sütinket, majd hűtőben dermesszük meg.