Torta nápolyival recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g vajas keksz
- 50 g mogyorókrémes ostya
- 80 g vaj
- 2 ek nutella
Töltelék:
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
- 180 ml tejszín
- 100 g porcukor
- 250 g krémsajt
- 50 g mogyorókrémes ostya
Díszítés:
- 30 g mogyorókrémes ostya
- étcsokoládé
Elkészítése:
A vajas kekszet és a mogyorókrémes nápolyit összetörjük, majd a felolvasztott vajjal és a nutellával alaposan összedolgozzuk. Egy tortaformát kibélelünk fóliával, és a tésztát az aljára tömjük. Hűtőbe tesszük.
A zselatinport feloldjuk a forró vízben. A tejszínt felverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a feloldott zselatint. Óvatosan hozzákeverjük az apróra tördelt mogyorókrémes ostyát. Mindezt a tésztára öntjük, és feldíszítjük a maradék ostyával.
Reszelt csokoládéval megszórjuk, és betesszük a fagyasztóba. Tálalás előtt egy órával kivesszük, és felvágva tálaljuk.
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.