Torta nápolyival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 150 g vajas keksz
  • 50 g mogyorókrémes ostya
  • 80 g vaj
  • 2 ek nutella

Töltelék:

  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatinpor
  • 180 ml tejszín
  • 100 g porcukor
  • 250 g krémsajt
  • 50 g mogyorókrémes ostya

Díszítés:

  • 30 g mogyorókrémes ostya
  • étcsokoládé

Elkészítése:

A vajas kekszet és a mogyorókrémes nápolyit összetörjük, majd a felolvasztott vajjal és a nutellával alaposan összedolgozzuk. Egy tortaformát kibélelünk fóliával, és a tésztát az aljára tömjük. Hűtőbe tesszük.

A zselatinport feloldjuk a forró vízben. A tejszínt felverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a feloldott zselatint. Óvatosan hozzákeverjük az apróra tördelt mogyorókrémes ostyát. Mindezt a tésztára öntjük, és feldíszítjük a maradék ostyával.

Reszelt csokoládéval megszórjuk, és betesszük a fagyasztóba. Tálalás előtt egy órával kivesszük, és felvágva tálaljuk.