Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojáslikőrös torta recept

Tojáslikőrös torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A tortához:

    • 300 g babapiskóta
    • 250 g mascarpone
    • 250 g natúr vajkrém
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
    • 5 ek virágméz
    • 1 ek (barna) cukor
    • 1 csomag zselatinfix
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A díszítéshez:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 ek teavaj
    • csipet barna cukor
    • bármilyen gyümölcs

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pedig hűtőbe tesszük. A sárgáját 1 ek cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a natúr vajkrémet, a mascarponét és a zselatinfixet, majd jól összekeverjük és félretesszük.

    A virágmézet egy kis edényben addig forraljuk, amíg elkezd aranybarnára változni a színe, ezután levesszük a tűzről. A tojásfehérjéket habbá verjük, félúton beleszórjuk a vaníliás cukrot és a habfixet, majd ha már kemény a hab, belecsorgatjuk a karamellizált mézet. Közben folyamatosan verjük a habot. Jó sűrű, krémes habot kell, hogy kapjunk. A mézes habot és a mascarponés-vajkrémes összetevőket óvatosan összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk pár percre.

    A tortaformát félbevágott babapiskótával körberakjuk, majd az alját tojáslikőrbe mártott babapiskótával töltjük ki. A mézes krémet beleöntjük a tortaformába, a tetejét pedig elsimítjuk. A tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és összeálljon.

    A díszítéshez az összetört étcsokit és az 1 ek-nyi teavajat felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz felett). A megmosott száraz leveleket és az epret nem túl vékonyan, ecsettel bekenjük, majd hűtőbe tesszük őket. Ha megdermedtek, a levelet lehúzzuk róla és ráhelyezzük a tortára a csokis eperrel együtt, ízlés szerint.
    Tortaforma mérete: 24 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá