Hozzávalók:
A tortához:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pedig hűtőbe tesszük. A sárgáját 1 ek cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a natúr vajkrémet, a mascarponét és a zselatinfixet, majd jól összekeverjük és félretesszük.
A virágmézet egy kis edényben addig forraljuk, amíg elkezd aranybarnára változni a színe, ezután levesszük a tűzről. A tojásfehérjéket habbá verjük, félúton beleszórjuk a vaníliás cukrot és a habfixet, majd ha már kemény a hab, belecsorgatjuk a karamellizált mézet. Közben folyamatosan verjük a habot. Jó sűrű, krémes habot kell, hogy kapjunk. A mézes habot és a mascarponés-vajkrémes összetevőket óvatosan összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk pár percre.
A tortaformát félbevágott babapiskótával körberakjuk, majd az alját tojáslikőrbe mártott babapiskótával töltjük ki. A mézes krémet beleöntjük a tortaformába, a tetejét pedig elsimítjuk. A tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és összeálljon.
A díszítéshez az összetört étcsokit és az 1 ek-nyi teavajat felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz felett). A megmosott száraz leveleket és az epret nem túl vékonyan, ecsettel bekenjük, majd hűtőbe tesszük őket. Ha megdermedtek, a levelet lehúzzuk róla és ráhelyezzük a tortára a csokis eperrel együtt, ízlés szerint.
Tortaforma mérete: 24 cm