Tiramisu totukrémből recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10-12 db babapiskóta
- 1,5 dl feketekávé 1 teáskanál eritrittel édesítve
- 1-2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg totukrém
- 5 dkg eritrit
- 1 csomag vaniliás cukor vagy eritrit
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A krémhez egy keverőtálba tesszük a totukrémet, az eritritet, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját és kézi habverővel simára keverjük gyors mozdulatokkal.
A babapiskóták mindkét oldalát a kihűlt kávéba mártjuk, majd az edényünk alját kirakjuk vele, ezután rákanalazzuk a krém harmadát és meghintjük cukrozatlan kakaóporral, ezután jön a következő réteg kávéba áztatott babapiskóta, krém és kakaópor, majd egy újabb réteg mindenből.
Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp:
Ez a krém kicsit hígabb lesz, mint a megszokott mascarponés krém, ezért akár pohárkrémként is elkészíthető.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.