Tiramisu totukrémből recept

Hozzávalók:
- 10-12 db babapiskóta
- 1,5 dl feketekávé 1 teáskanál eritrittel édesítve
- 1-2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg totukrém
- 5 dkg eritrit
- 1 csomag vaniliás cukor vagy eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A krémhez egy keverőtálba tesszük a totukrémet, az eritritet, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját és kézi habverővel simára keverjük gyors mozdulatokkal.
A babapiskóták mindkét oldalát a kihűlt kávéba mártjuk, majd az edényünk alját kirakjuk vele, ezután rákanalazzuk a krém harmadát és meghintjük cukrozatlan kakaóporral, ezután jön a következő réteg kávéba áztatott babapiskóta, krém és kakaópor, majd egy újabb réteg mindenből.
Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp:
Ez a krém kicsit hígabb lesz, mint a megszokott mascarponés krém, ezért akár pohárkrémként is elkészíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »