Tiramisu totukrémből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10-12 db babapiskóta
  • 1,5 dl feketekávé 1 teáskanál eritrittel édesítve
  • 1-2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg totukrém
  • 5 dkg eritrit
  • 1 csomag vaniliás cukor vagy eritrit
  • 1 tojássárgája

Elkészítése:

A krémhez egy keverőtálba tesszük a totukrémet, az eritritet, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját és kézi habverővel simára keverjük gyors mozdulatokkal.

A babapiskóták mindkét oldalát a kihűlt kávéba mártjuk, majd az edényünk alját kirakjuk vele, ezután rákanalazzuk a krém harmadát és meghintjük cukrozatlan kakaóporral, ezután jön a következő réteg kávéba áztatott babapiskóta, krém és kakaópor, majd egy újabb réteg mindenből.

Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp:

Ez a krém kicsit hígabb lesz, mint a megszokott mascarponés krém, ezért akár pohárkrémként is elkészíthető.