Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu torta recept

Tiramisu torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g babapiskóta
    • 100 g babapiskóta
    • 200 ml főzött kávé
    • 1 ek mandula aroma
    • 400 g krémsajt
    • 3 ek porcukor
    • 350 ml bahtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 100 ml forró víz
    • 20 g zselatinpor
    • 250 ml habtejszín a díszítéshez
    • 1 csomag vaníliás cukor a díszítéshez
    • 3 ek holland kakaópor a díszítéshez

    Elkészítése:

    Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával. A hideg kávét összekeverjük a mandula aromával és belemártjuk a piskótatallérokat. A torta alját kirakjuk a kávés piskótatallérokkal.

    A krémsajtot, porcukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a felvert vaníliás tejszínt. Mindent alaposan összekeverünk és hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. Újra átkeverjük, ha lehet, kézi mixerrel.

    A tortaforma oldalát kirakjuk a hosszú piskótákkal és a töltelék felét belesimítjuk az aljába. Pár darab hosszú piskótát belemártunk a kávéba és a töltelékre rakjuk. Ezt befedjük a maradék töltelékkel. Hideg helyre tesszük.

    A tortát a fólia segítségével kivesszük a formából, a fóliát eltávolítjuk. Átszitált kakaóporral megszórjuk a torta tetejét és felvert tejszínnel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá