Tiramisu torta recept
Hozzávalók:
- 250 g babapiskóta
- 100 g babapiskóta
- 200 ml főzött kávé
- 1 ek mandula aroma
- 400 g krémsajt
- 3 ek porcukor
- 350 ml bahtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
- 250 ml habtejszín a díszítéshez
- 1 csomag vaníliás cukor a díszítéshez
- 3 ek holland kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával. A hideg kávét összekeverjük a mandula aromával és belemártjuk a piskótatallérokat. A torta alját kirakjuk a kávés piskótatallérokkal.
A krémsajtot, porcukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a felvert vaníliás tejszínt. Mindent alaposan összekeverünk és hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. Újra átkeverjük, ha lehet, kézi mixerrel.
A tortaforma oldalát kirakjuk a hosszú piskótákkal és a töltelék felét belesimítjuk az aljába. Pár darab hosszú piskótát belemártunk a kávéba és a töltelékre rakjuk. Ezt befedjük a maradék töltelékkel. Hideg helyre tesszük.
A tortát a fólia segítségével kivesszük a formából, a fóliát eltávolítjuk. Átszitált kakaóporral megszórjuk a torta tetejét és felvert tejszínnel díszítjük.