Tiramisu torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tiramisu torta

Hozzávalók:

  • 250 g babapiskóta
  • 100 g babapiskóta
  • 200 ml főzött kávé
  • 1 ek mandula aroma
  • 400 g krémsajt
  • 3 ek porcukor
  • 350 ml bahtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatinpor
  • 250 ml habtejszín a díszítéshez
  • 1 csomag vaníliás cukor a díszítéshez
  • 3 ek holland kakaópor a díszítéshez

Elkészítése:

Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával. A hideg kávét összekeverjük a mandula aromával és belemártjuk a piskótatallérokat. A torta alját kirakjuk a kávés piskótatallérokkal.

A krémsajtot, porcukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a felvert vaníliás tejszínt. Mindent alaposan összekeverünk és hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. Újra átkeverjük, ha lehet, kézi mixerrel.

A tortaforma oldalát kirakjuk a hosszú piskótákkal és a töltelék felét belesimítjuk az aljába. Pár darab hosszú piskótát belemártunk a kávéba és a töltelékre rakjuk. Ezt befedjük a maradék töltelékkel. Hideg helyre tesszük.

A tortát a fólia segítségével kivesszük a formából, a fóliát eltávolítjuk. Átszitált kakaóporral megszórjuk a torta tetejét és felvert tejszínnel díszítjük.