Tiramisu tojás nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 dl kávé
- 1 ek csapott kristálycukor
- 4 dl habtejszín
- 30-40 dkg babapiskóta
- 500 g mascarpone
- 40 g vaníliás pudingpor (főzős)
- 4 dl tej
Tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
A kávét lefőzzük és összekeverjük a cukorral.
A habtejszínt felverjük keményre. Ha nem cukrászhabot használunk, akkor tegyünk bele 1 csomag habfixálót és 5 dkg porcukrot. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabhoz a mascarponét.
A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Főzés közben hozzáadunk 2-3 ek kristálycukrot, de el is hagyhatjuk. Hagyjuk kihűlni.
A kihűlt pudingot hozzákeverjük a mascarponés tejszínhabhoz.
A babapiskótákat belemártjuk a kihűlt kávéba, és egy jénai tál alját kirakjuk vele vagy pohárba rétegezzük. Erre jön a krém fele, majd megint a kávés babapiskóta, végül a maradék krémmel befedjük a babapiskóát. A krém tetejét megszórhatjuk kakaóporral.
Hűtőben hagyjuk dermedni 3-4 órát, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp:
Ha nem szeretjük a tojást nyersen fogyasztani vagy ha elfogyott a tojás.