Tiramisu tojás nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 dl kávé
  • 1 ek csapott kristálycukor
  • 4 dl habtejszín
  • 30-40 dkg babapiskóta
  • 500 g mascarpone
  • 40 g vaníliás pudingpor (főzős)
  • 4 dl tej

Tetejére:

  • kakaópor

Elkészítése:

A kávét lefőzzük és összekeverjük a cukorral.

A habtejszínt felverjük keményre. Ha nem cukrászhabot használunk, akkor tegyünk bele 1 csomag habfixálót és 5 dkg porcukrot. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabhoz a mascarponét.

A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Főzés közben hozzáadunk 2-3 ek kristálycukrot, de el is hagyhatjuk. Hagyjuk kihűlni.

A kihűlt pudingot hozzákeverjük a mascarponés tejszínhabhoz.

A babapiskótákat belemártjuk a kihűlt kávéba, és egy jénai tál alját kirakjuk vele vagy pohárba rétegezzük. Erre jön a krém fele, majd megint a kávés babapiskóta, végül a maradék krémmel befedjük a babapiskóát. A krém tetejét megszórhatjuk kakaóporral.

Hűtőben hagyjuk dermedni 3-4 órát, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp:

Ha nem szeretjük a tojást nyersen fogyasztani vagy ha elfogyott a tojás.