Tiramisu rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 db babapiskóta
- tejeskávé vagy tej a mártogatáshoz
- 50 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- vaníliapaszta
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
Előveszünk és magunk elé leterítünk egy sütőpapírt, majd elkezdjük letenni a babapiskótákat. Mindegyik babapiskótát belemártjuk a tejeskávéba vagy tejbe majd 3*10 darabos sorban letesszük.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot és kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a jól behűtött tejszínt is és keményre felverjük az egészet. A krém 3/4-ed részét rásimítjuk a babapiskótákra, majd szorosan feltekerjük az egészet a sütőpapír segítségével. Becsomagoljuk a sütőpapírba és pár órára hűtőbe tesszük.
Kivesszük a roládot a hűtőből és a maradék krémmel bevonjuk, majd díszítjük ízlés szerint.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









