Tiramisu pohárkrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag főzés nélküli tiramisu krém
- 250 ml tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 12 db cukros tetejű babapiskóta
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A pudingport kikeverjük 1 dl tejjel. A maradék 5 dl tejet a cukorral felforraljuk, majd a tűzről levesszük és hozzáöntjük a kikevert pudingport, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük állandó keveredés mellet, amíg besűrűsödik. Fokpakkal befedjük kihűtjük.
A 250 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu port és robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton kb 3 percig keverjük.
Az elkészített desszertet és a pudingot üveg tálkákba rétegezzük. Az alsó réteg a vaníliás puding, majd a tetejére következik a tiramisu krém.
A tetejét megszórjuk kakaóporral minden pohárba beleszúrunk egy babapiskótát és menta levéllel díszítjük.
Kínálunk még mellé babapiskótát.
Tipp:
Jól lehűtve kínáljuk, hogy az ízek összeéerjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









