Tiramisu pohárkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag főzés nélküli tiramisu krém
- 250 ml tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 12 db cukros tetejű babapiskóta
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A pudingport kikeverjük 1 dl tejjel. A maradék 5 dl tejet a cukorral felforraljuk, majd a tűzről levesszük és hozzáöntjük a kikevert pudingport, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük állandó keveredés mellet, amíg besűrűsödik. Fokpakkal befedjük kihűtjük.
A 250 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu port és robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton kb 3 percig keverjük.
Az elkészített desszertet és a pudingot üveg tálkákba rétegezzük. Az alsó réteg a vaníliás puding, majd a tetejére következik a tiramisu krém.
A tetejét megszórjuk kakaóporral minden pohárba beleszúrunk egy babapiskótát és menta levéllel díszítjük.
Kínálunk még mellé babapiskótát.
Tipp:
Jól lehűtve kínáljuk, hogy az ízek összeéerjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »