Tiramisu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- kb. 30 db babapiskóta
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál porcukor
- kb. 2 dl főzött kávé
- amaretto likőr (esetleg rum)
- kakaópor
Elkészítése:
Lefőzzük a kávét, kihűtjük, beleöntjük a likőrt.
A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral majd vízgőz fölött pár perc alatt (3-4 perc) sűrűre főzzük.
Ezután hideg vízbe állítjuk, addig keverjük, míg kihűl. Jól kihabosítjuk, egész világos legyen.
A mascarponet simára keverjük, hozzáadjuk a tojásos masszánkat és összedolgozzuk.
A likőrös kávéba egyesével belemártogatjuk a babapiskótákat, majd egy tálba, tepsibe rakjuk. ne áztassuk a piskótákat, csak forgassuk meg! Rákenjük a krém felét.
Újra egy sor babapiskóta következik, amit szintén a likőrös kávéba forgattunk. Tetejére elsimítjuk a maradék krémet, finoman “megütögetjük”, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük 10-12 órát. Ez idő alatt összeérnek az ízek, megpuhul a babapiskóta.
Másnap ízlés szerint tejszínnel díszíthetjük, de ez el is maradhat. Kakaóporral meghintjük.
Tippek, tapasztalatok:
Tényleg szükség van arra a hosszú időre, míg pihen, érik a tiramisunk. Félidőnél felvágtam, mert mohók voltunk :)
Nagyon finom volt, de még nem puhult meg igazán a babapiskóta és az ízek sem értek össze kellőképpen.
Tehát nem véletlen a várakozási idő!
Akinek nem elég édes, az tehet bele több porcukrot, amikor a krémet készíti.
fA tál mérete amiben készült: 20 x 20 cm.