Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu recept

Tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg mascarpone
    • kb. 30 db babapiskóta
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál porcukor
    • kb. 2 dl főzött kávé
    • amaretto likőr (esetleg rum)
    • kakaópor

    Elkészítése:

    Lefőzzük a kávét, kihűtjük, beleöntjük a likőrt.

    A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral majd vízgőz fölött pár perc alatt (3-4 perc) sűrűre főzzük.

    Ezután hideg vízbe állítjuk, addig keverjük, míg kihűl. Jól kihabosítjuk, egész világos legyen.

    A mascarponet simára keverjük, hozzáadjuk a tojásos masszánkat és összedolgozzuk.

    A likőrös kávéba egyesével belemártogatjuk a babapiskótákat, majd egy tálba, tepsibe rakjuk. ne áztassuk a piskótákat, csak forgassuk meg! Rákenjük a krém felét.

    Újra egy sor babapiskóta következik, amit szintén a likőrös kávéba forgattunk. Tetejére elsimítjuk a maradék krémet, finoman “megütögetjük”, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük 10-12 órát. Ez idő alatt összeérnek az ízek, megpuhul a babapiskóta.

    Másnap ízlés szerint tejszínnel díszíthetjük, de ez el is maradhat. Kakaóporral meghintjük.

    Tippek, tapasztalatok:

    Tényleg szükség van arra a hosszú időre, míg pihen, érik a tiramisunk. Félidőnél felvágtam, mert mohók voltunk :)

    Nagyon finom volt, de még nem puhult meg igazán a babapiskóta és az ízek sem értek össze kellőképpen.

    Tehát nem véletlen a várakozási idő!

    Akinek nem elég édes, az tehet bele több porcukrot, amikor a krémet készíti.

    fA tál mérete amiben készült: 20 x 20 cm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá