Tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • kb. 30 db babapiskóta
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • kb. 2 dl főzött kávé
  • amaretto likőr (esetleg rum)
  • kakaópor

Elkészítése:

Lefőzzük a kávét, kihűtjük, beleöntjük a likőrt.

A tojások sárgáját összekeverjük a porcukorral majd vízgőz fölött pár perc alatt (3-4 perc) sűrűre főzzük.

Ezután hideg vízbe állítjuk, addig keverjük, míg kihűl. Jól kihabosítjuk, egész világos legyen.

A mascarponet simára keverjük, hozzáadjuk a tojásos masszánkat és összedolgozzuk.

A likőrös kávéba egyesével belemártogatjuk a babapiskótákat, majd egy tálba, tepsibe rakjuk. ne áztassuk a piskótákat, csak forgassuk meg! Rákenjük a krém felét.

Újra egy sor babapiskóta következik, amit szintén a likőrös kávéba forgattunk. Tetejére elsimítjuk a maradék krémet, finoman “megütögetjük”, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük 10-12 órát. Ez idő alatt összeérnek az ízek, megpuhul a babapiskóta.

Másnap ízlés szerint tejszínnel díszíthetjük, de ez el is maradhat. Kakaóporral meghintjük.

Tippek, tapasztalatok:

Tényleg szükség van arra a hosszú időre, míg pihen, érik a tiramisunk. Félidőnél felvágtam, mert mohók voltunk :)

Nagyon finom volt, de még nem puhult meg igazán a babapiskóta és az ízek sem értek össze kellőképpen.

Tehát nem véletlen a várakozási idő!

Akinek nem elég édes, az tehet bele több porcukrot, amikor a krémet készíti.

fA tál mérete amiben készült: 20 x 20 cm.