Tiramisu recept
Hozzávalók:
- 4 friss FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg mascarpone
- 2 csomag babapiskóta
- 3 dl habtejszín
- 4 dl feketekávé vagy instant kávé
- 2 evőkanál konyak
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
- kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük gépi habverővel. A mascarponét hozzáadjuk, szintén jól kikeverjük, közben ízesítjük konyakkal vagy rummal és hűtőbe tesszük.
A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, laza mozdulatokkal a sajtos krémbe forgatjuk, majd a krémet visszatesszük a hűtőbe. A tejszínt felverjük, ezt is a krémhez keverjük.
A lehűtött kávét ízesítjük a rummal.
A babapiskótákat egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk a kávéba és egy magas falú tál vagy tepsi alját egy rétegben kirakjuk vele. A krém felét rásimítjuk, erre még egy sor kávés babapiskótát teszünk végül a krém másik fele.
Tetejére kakaóport szitálunk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Ez a mennyiség egy kb 23*30 cm-es tepsibe elég.