Tiramisu recept

Hozzávalók:
- 4 friss
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg mascarpone
- 2 csomag babapiskóta
- 3 dl habtejszín
- 4 dl feketekávé vagy instant kávé
- 2 evőkanál konyak
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
- kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük gépi habverővel. A mascarponét hozzáadjuk, szintén jól kikeverjük, közben ízesítjük konyakkal vagy rummal és hűtőbe tesszük.
A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, laza mozdulatokkal a sajtos krémbe forgatjuk, majd a krémet visszatesszük a hűtőbe. A tejszínt felverjük, ezt is a krémhez keverjük.
A lehűtött kávét ízesítjük a rummal.
A babapiskótákat egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk a kávéba és egy magas falú tál vagy tepsi alját egy rétegben kirakjuk vele. A krém felét rásimítjuk, erre még egy sor kávés babapiskótát teszünk végül a krém másik fele.
Tetejére kakaóport szitálunk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Ez a mennyiség egy kb 23*30 cm-es tepsibe elég.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »