Tiramisu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tiramisu

Hozzávalók:

  • 4 friss tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 csomag babapiskóta
  • 3 dl habtejszín
  • 4 dl feketekávé vagy instant kávé
  • 2 evőkanál konyak
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • kakaópor

Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük gépi habverővel. A mascarponét hozzáadjuk, szintén jól kikeverjük, közben ízesítjük konyakkal vagy rummal és hűtőbe tesszük.

A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, laza mozdulatokkal a sajtos krémbe forgatjuk, majd a krémet visszatesszük a hűtőbe. A tejszínt felverjük, ezt is a krémhez keverjük.

A lehűtött kávét ízesítjük a rummal.

A babapiskótákat egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk a kávéba és egy magas falú tál vagy tepsi alját egy rétegben kirakjuk vele. A krém felét rásimítjuk, erre még egy sor kávés babapiskótát teszünk végül a krém másik fele.

Tetejére kakaóport szitálunk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Ez a mennyiség egy kb 23*30 cm-es tepsibe elég.