Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes tejbegríz áfonyaöntettel recept

Tejszínes tejbegríz áfonyaöntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tejbegríz:

    • 9 dl tej
    • 7 ek cukor
    • 1 rúd vanília
    • csipet só
    • 10 dkg búzadara
    • 10 dkg teavaj
    • 3,5 dl tejszín

    Öntet:

    • 60-70 dkg fagyasztott áfonya
    • ízlés szerint cukor
    • 1 dl almalé
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 zacskó vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 6-8 db babapiskóta vagy piskóta tallér

    Elkészítése:

    A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a belsejét belerakjuk a tejbe.

    Közepes lángon elkezdjük melegíteni, amikor felforrt beleszórjuk a búzadarát, cukrot, és a csipet sót. 8-10 perc alatt készre főzzük.

    Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat. Teljesen kihűtjük, néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.

    A fagyasztott áfonyát egy lábasba tesszük, hozzáöntünk 1 dl almalevet, ízlés szerint cukrot adunk hozzá valamint az 1 zacskó vaníliás cukrot is beleszórjuk.

    Addig főzzük, amíg besűrűsödik, ekkor 1 citrom héját belereszeljük. Ezt is hűtjük.

    A tejszínt jó kemény habbá verjük és a kihűlt tejbegrízbe forgatjuk. Előkészítünk 8 db poharat vagy pudingformát. Az, hogy hány db lesz attól függ, hogy mekkora poharakat, formákat használunk.

    Elkezdjük a rétegezést, először a lágy tejbegríz kerül a pohárba, majd a kihűlt áfonyaöntet, megint krém és végül áfonya.

    A tetejét megszórjuk darabokra tört piskótával. Meghintjük fahéjjal, porcukorral. Azonnal fogyasztható, de hűtőben 3 napig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá