Tejszínes tejbegríz áfonyaöntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tejbegríz:

  • 9 dl tej
  • 7 ek cukor
  • 1 rúd vanília
  • csipet só
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg teavaj
  • 3,5 dl tejszín

Öntet:

  • 60-70 dkg fagyasztott áfonya
  • ízlés szerint cukor
  • 1 dl almalé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Tetejére:

  • 6-8 db babapiskóta vagy piskóta tallér

Elkészítése:

A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a belsejét belerakjuk a tejbe.

Közepes lángon elkezdjük melegíteni, amikor felforrt beleszórjuk a búzadarát, cukrot, és a csipet sót. 8-10 perc alatt készre főzzük.

Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat. Teljesen kihűtjük, néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.

A fagyasztott áfonyát egy lábasba tesszük, hozzáöntünk 1 dl almalevet, ízlés szerint cukrot adunk hozzá valamint az 1 zacskó vaníliás cukrot is beleszórjuk.

Addig főzzük, amíg besűrűsödik, ekkor 1 citrom héját belereszeljük. Ezt is hűtjük.

A tejszínt jó kemény habbá verjük és a kihűlt tejbegrízbe forgatjuk. Előkészítünk 8 db poharat vagy pudingformát. Az, hogy hány db lesz attól függ, hogy mekkora poharakat, formákat használunk.

Elkezdjük a rétegezést, először a lágy tejbegríz kerül a pohárba, majd a kihűlt áfonyaöntet, megint krém és végül áfonya.

A tetejét megszórjuk darabokra tört piskótával. Meghintjük fahéjjal, porcukorral. Azonnal fogyasztható, de hűtőben 3 napig eláll.