Tejberizses-csokis kehely recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tejberizshez:
- 1,3 l tej
- 2,5 dl (1 bögre) rizs
- 10-15 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 ek mazsola
- 1 cs vaníliás pudingpor + 1,5 dl tej
- 10 dkg margarin
Pudinghoz:
- 3 cs csokipuding (főzős)
- 1,5 l tej
- 10-15 dkg kristálycukor
- 10 dkg étcsokoládé
Tetejére:
- 1 ek étolaj
- 6-7 dkg étcsokoládé
- 20-25 dkg friss eper
- díszítéshez friss mentalevelek
Elkészítése:
A tejberizst és a pudingot ha lehet nagyjából egy időben, egyszerre készítsük el.
Az epreket ketté vagy 4-be vágva félretesszük, a kelyheket vagy parfés poharakat felsorakoztatjuk.
A rizshez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot, csipet sót és a kimért rizst, majd puhára főzzük. A vanília pudingot kikeverjük 1,5 deci tejjel és behabarjuk vele a tejberizst, legvégül elkeverjük benne a margarint és a mazsolát. Ha menet közben kissé szilárdul, pici tejjel fel lehet keverni, hogy könnyebb legyen a rétegezés!
A csokipudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük és miután elzártuk a lángot, hozzáadjuk a feltördelt csokit és elkeverjük benne.
Felváltva belerétegezzük a kelyhekbe vagy parfés poharakba a tejberizst és a pudingot, majd kicsit hűlni hagyjuk.
Legvégül az olajjal gőz felett felolvasztott csokiból 1-1 kanállal ráfolyatunk, elhelyezzük a tetején a friss, szezonális gyümölcsöket és mentalevelekkel díszíthetjük.
Hűtőszekrénybe téve hagyjuk dermedni!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A tejberizshez nemcsak mazsolát, de ízlés szerint különféle aszalványokat vagy kandírozott gyümölcsöket is hozzá lehet keverni, attól csak finomabb a desszert! :)