Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejbegrízből raffaello recept

Tejbegrízből raffaello
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 dl tej
    • 5 ek búzadara
    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 18-20 ek kókuszreszelék
    • 1 ek kókusz aroma
    • 5-6 ek porcukor

    Továbbá:

    • 1 maréknyi pörkölt, sótlan mogyoró
    • kókuszreszelék a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt készítünk, majd hűtsük ki teljesen.

    A habtejszínt elkezdjük elektromos habverővel felverni, és közben folyamatosan adagoljuk bele a tejbegrízt, majd a cukrokat, az aromát, és a kókuszreszelék felét. A többi reszeléket már csak egy kanállal keverjük bele.

    Kicsit lágyabb masszát kapunk. (Betehetjük egy kicsit a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.)

    Ezután diónyi golyókat formázunk, 1-1 mogyorószemet nyomunk a közepébe, és jól meghempergetjük a kókuszreszelékben.
    Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe.

    Nagyon egyszerűen elkészíthető desszert, jól behűtve a legfinomabb.

    Megmaradt tejbegríz hasznosítására kiváló.

    Tipp:

    Ha cukrászhabbal dolgozunk, nincs szükségünk habfixálóra, ha sima habtejszínnel, akkor viszont érdemes beletenni 1 csomag habfixálót is. Ha nem cukrozott a tejszínhab, tegyünk hozzá cukrot.
    Ha túl ragacsosnak találjuk a masszát, tegyünk még hozzá kókuszreszeléket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá