Tejbegrízből raffaello

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tejbegrízből raffaello

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 5 ek búzadara
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 18-20 ek kókuszreszelék
  • 1 ek kókusz aroma
  • 5-6 ek porcukor

Továbbá:

  • 1 maréknyi pörkölt, sótlan mogyoró
  • kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítése:

A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt készítünk, majd hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt elkezdjük elektromos habverővel felverni, és közben folyamatosan adagoljuk bele a tejbegrízt, majd a cukrokat, az aromát, és a kókuszreszelék felét. A többi reszeléket már csak egy kanállal keverjük bele.

Kicsit lágyabb masszát kapunk. (Betehetjük egy kicsit a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.)

Ezután diónyi golyókat formázunk, 1-1 mogyorószemet nyomunk a közepébe, és jól meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe.

Nagyon egyszerűen elkészíthető desszert, jól behűtve a legfinomabb.

Megmaradt tejbegríz hasznosítására kiváló.

Tipp:

Ha cukrászhabbal dolgozunk, nincs szükségünk habfixálóra, ha sima habtejszínnel, akkor viszont érdemes beletenni 1 csomag habfixálót is. Ha nem cukrozott a tejszínhab, tegyünk hozzá cukrot.
Ha túl ragacsosnak találjuk a masszát, tegyünk még hozzá kókuszreszeléket.