Hozzávalók:
Továbbá:
Elkészítése:
A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt készítünk, majd hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt elkezdjük elektromos habverővel felverni, és közben folyamatosan adagoljuk bele a tejbegrízt, majd a cukrokat, az aromát, és a kókuszreszelék felét. A többi reszeléket már csak egy kanállal keverjük bele.
Kicsit lágyabb masszát kapunk. (Betehetjük egy kicsit a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.)
Ezután diónyi golyókat formázunk, 1-1 mogyorószemet nyomunk a közepébe, és jól meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe.
Nagyon egyszerűen elkészíthető desszert, jól behűtve a legfinomabb.
Megmaradt tejbegríz hasznosítására kiváló.
Ha cukrászhabbal dolgozunk, nincs szükségünk habfixálóra, ha sima habtejszínnel, akkor viszont érdemes beletenni 1 csomag habfixálót is. Ha nem cukrozott a tejszínhab, tegyünk hozzá cukrot.
Ha túl ragacsosnak találjuk a masszát, tegyünk még hozzá kókuszreszeléket.