Tejbegríz gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- csipet só
- 60 g búzadara
- 4-5 ek cukor
- 2 ek olaj
- 4-5 ek zsemlemorzsa
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós és az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni.
Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és világosra pirítjuk.
Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd és könnyen leéghet.
A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük.
Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 gyümölcsleves, amit egész nyáron kanalaznál
Amikor odakint forr a levegő, egy hideg gyümölcsleves aranyat ér. Krémes, h
Tovább olvasom »
Tiramisu újratöltve: 10 változat, amit ki kell próbálnod legalább egyszer
A tiramisu az egyik legkedveltebb desszert világszerte – krémes, kávés, lág
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös finomság, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
Tészta, csirke, tejszín – 12 villámgyors vacsi ötlet amit imádni fogsz
Ha szereted a paradicsomos, bazsalikomos, tejszínes vagy sajtos ételeket, a
Tovább olvasom »
Könnyű, krémes, gyümölcsös: 10 pohárdesszert hőség idejére
Amikor tombol a hőség, a nehéz, forró sütemények helyett inkább valami hűsí
Tovább olvasom »
Meggy, cseresznye, ribizli – 14 nyári süti, amiért sorban állnak
Ha nyár, akkor meggy, cseresznye és ribizli – ezek a gyümölcsök igazi sztár
Tovább olvasom »