Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejbegríz gombóc recept

Tejbegríz gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl tej
    • csipet só
    • 60 g búzadara
    • 4-5 ek cukor
    • 2 ek olaj
    • 4-5 ek zsemlemorzsa
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós és az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni.

    Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és világosra pirítjuk.

    Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd és könnyen leéghet.

    A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük.

    Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá