Tejbegríz gombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejbegríz gombóc

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • csipet só
  • 60 g búzadara
  • 4-5 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • 4-5 ek zsemlemorzsa
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós és az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni.

Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és világosra pirítjuk.

Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd és könnyen leéghet.

A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük.

Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral tálaljuk.