Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztracsatella recept

Sztracsatella
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej + a forgatáshoz
    • 5 dl tejszín (szerintem 3 is elég)
    • 12.5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tábla étcsokoládé
    • 2 dl búzadara
    • 200 g babapiskóta
    • kakaópor
    • 2 dl cukor
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukort, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Ha kész, kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint.

    Kemény habbá verjük a tejszínt. Egy kis tejben megforgatjuk a piskótákat, majd egy jénai aljára lerakjuk az első sor piskótát. Erre jön a krém fele, majd a tejszín fele.

    Ráreszeljük a tábla csoki felét. A következő réteg ugyanígy épül fel – piskóta, krém, tejszín.

    Vastagon megszórjuk kakaóporral és ráreszeljük a maradék csokoládét. Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. (nekem 6 órát állt szeletelés előtt)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá