Sztracsatella

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 liter tej + a forgatáshoz
  • 5 dl tejszín (szerintem 3 is elég)
  • 12.5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 2 dl búzadara
  • 200 g babapiskóta
  • kakaópor
  • 2 dl cukor
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukort, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Ha kész, kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint.

Kemény habbá verjük a tejszínt. Egy kis tejben megforgatjuk a piskótákat, majd egy jénai aljára lerakjuk az első sor piskótát. Erre jön a krém fele, majd a tejszín fele.

Ráreszeljük a tábla csoki felét. A következő réteg ugyanígy épül fel – piskóta, krém, tejszín.

Vastagon megszórjuk kakaóporral és ráreszeljük a maradék csokoládét. Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. (nekem 6 órát állt szeletelés előtt)