Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli tiramisu rolád recept

Sütés nélküli tiramisu rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 16 db babapiskóta
    • 2 dl tej
    • 1 dl fekete kávé
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 1 evőkanál fekete kávé
    • 1 dl habtejszín (felverve)
    • 1 marék csokoládécsepp

    Díszítés:

    • maradék krém vagy tejszínhab
    • kakaópor

    Elkészítése:

    Egy tálcát celofánnal borítunk. A tejet és a kávét összekeverjük, majd a babapiskótákat egyesével gyorsan megmártjuk benne, hogy ne ázzanak el túlságosan. A piskótákat két sorban, szorosan egymás mellé helyezzük (8-8 darabot), majd celofánnal lefedve legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megpuhuljanak.

    A mascarponét a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egy evőkanál kávét. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe, hogy könnyű, levegős krémet kapjunk.

    A hűtőből kivett babapiskótákat kicsomagoljuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a krémet. Megszórjuk csokoládécseppekkel, majd az alsó celofán segítségével óvatosan feltekerjük, hogy rolád formát kapjunk.

    A rolád tetejét a maradék krémmel vagy felvert tejszínnel vonjuk be, végül kakaóporral megszórjuk. Néhány órára visszatesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a szeletek szépen tarthatók legyenek.

    Ha így megfelelő, a következő recepteket is ebben a stílusban alakítom át!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek