Sütés nélküli tiramisu rolád recept

Hozzávalók:
- 16 db babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 dl fekete kávé
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál fekete kávé
- 1 dl habtejszín (felverve)
- 1 marék csokoládécsepp
Díszítés:
- maradék krém vagy tejszínhab
- kakaópor
Elkészítése:
Egy tálcát celofánnal borítunk. A tejet és a kávét összekeverjük, majd a babapiskótákat egyesével gyorsan megmártjuk benne, hogy ne ázzanak el túlságosan. A piskótákat két sorban, szorosan egymás mellé helyezzük (8-8 darabot), majd celofánnal lefedve legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megpuhuljanak.
A mascarponét a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egy evőkanál kávét. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe, hogy könnyű, levegős krémet kapjunk.
A hűtőből kivett babapiskótákat kicsomagoljuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a krémet. Megszórjuk csokoládécseppekkel, majd az alsó celofán segítségével óvatosan feltekerjük, hogy rolád formát kapjunk.
A rolád tetejét a maradék krémmel vagy felvert tejszínnel vonjuk be, végül kakaóporral megszórjuk. Néhány órára visszatesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a szeletek szépen tarthatók legyenek.
Ha így megfelelő, a következő recepteket is ebben a stílusban alakítom át!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »
Rakott, tejszínes, paradicsomos – 8 isteni tésztás fogás amit imádni fogsz
A tésztaételek igazi örök kedvencek: gyorsan elkészíthetők, laktatóak, és s
Tovább olvasom »